Behandeling

Na het verzamelen van alle informatie zal een podologische diagnose gesteld worden. Samen mét de patiënt zal de podoloog opzoek gaan naar een manier om de patiënt optimaler en klachtenvrij te kunnen laten bewegen. Allonsius Podologie wil een schakel zijn in het grote geheel dat instaat voor het totale herstel-/genezingsproces van de patiënt. Dit kan door het geven van (sport)schoenadvies, doorverwijzing naar (sport)arts, kinesitherapeut, osteopaat, en andere zorgverleners alsook functionele zooltherapie.

Indien uit het podologisch onderzoek blijkt dat de patiënt effectief gebaat is bij zooltherapie zal er een 3D-scan van beide voeten gemaakt worden, waardoor de zolen op maat gemaakt zijn.

De podoloog zal op basis van deze 3D-scan de zolen digitaal ontwerpen. Met de resultaten van het klinisch onderzoek, de biomechanische metingen, de gang- en loopanalyse en de plantaire drukmeting kan een zoolprotocol opgesteld worden. De podoloog bepaalt op basis van het protocol de nodige voor- en achtervoetscorrecties, de hardheid van het materiaal en drukontlastende zoolelementen.

De zolen worden bij afhaling aangepast aan de schoenen van de patiënt. Na 5 à 6 weken volgt een controle-onderzoek ter evaluatie van de zooltherapie.

3D-scan

3D-scan


Graag meer weten?
Veelgestelde vragen   |   Kinderen   |  Volwassenen en sporters